Vols enviar-me una dita tòpica i encara no he obert el municipi corresponent? Fes-m'ho arribar a través d'aquest formulari.

dimarts, 7 d’agost del 2012

Ascó


Ascó (Ribera d'Ebre, Catalunya)

Gentilici
Asconenc, -enca
Dites tòpiques
  • A Ascó, forques.
  • A Ascó, robarucs.
  • Ni gent d'Ascó, ni vent d'Aragó.


Clica en la imatge per anar al mapa de Google

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Víctor, sóc el Pere López, antic ODP (per cert, he intentat ser readmés i ni resposta, vols dir que hi queda algú allà?)
Ascó forques? no ho he sentit en ma vida, i sóc d'Ascó. En tot cas, a Ascó som robarucs, i "ni gent d'Ascó, ni vent d'Aragó"

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Pere, et recordo, i tant! No sé com està el tema d'ODP. Ho vaig deixar i me'n vaig desvincular absolutament. Em consta que hi queda algun editor actiu (cromlec), però no en sé gaire coses.

Ja et miraré d'on vaig treure això de les forques. Si ho he posat és que estava recollit en algun llibre, segur. Anoto també els que m'expliques.

No en sabràs la història d'això dels robarucs?

Unknown ha dit...

El que es diu és que un d'Ascó va comprar un ruc, si no m'equivoco a un de Garcia, i que després no li va pagar. Vés a saber, però a tota la ribera ens coneixen així. A Flix són sembraagulles, a Ribaroja figots, a la torre raboses, a Vinebre cargols, a móra gent traïdora, a Tivissa canten missa, ia Torroja la gent boja.

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Pere, moltes gràcies per les informacions que ens transmets sobre aquestes dites tòpiques.

Amb aquesta última cantarella de renoms i malnoms, ja puc obrir una bona part dels municipis de la Ribera d'Ebre. Merci!